Poppikoulu


Poppikoulussa opiskellaan pop- ja rockmusiikin instrumentein tyylilajeina mm. jazz, blues, pop, rock ja heavy. Opiskelun tärkeänä osana on luova musisointi, oman tyylilajin löytäminen, ja jopa sovittaminen ja omien kappaleiden säveltäminen. Opetus tapahtuu joko yksityistunteina, paritunteina tai ryhmätunteina. Musisointi ryhmässä ja erikokoisissa yhtyeissä on tärkeää. Yhtyetunneille osallistumista suositellaan. Oppilaat saavat näin sekä henkilökohtaista opastusta että myös tukea ryhmän muista jäsenistä.

Poppikoulussa voi oppiaineekseen valita jonkin alla olevista instrumenteista tai ryhmistä. Oppiaineita löytyy kaikille; lapsille, nuorille ja aikuisille. Soittimistoa laajennetaan, uusia oppiaineita ja ryhmiä perustetaan kysynnän mukaan.
Oppiaineet
Rummut

Rumputunneilla opetellaan rummuston oikeanlaista käsittelyä, perustekniikkaharjoituksia käsille ja jaloille sekä opetellaan merkintätavat rummuille. Opetuksen tavoitteena on antaa opiskelijalle perustiedot ja valmiudet rumpujensoiton alkeisiin, kehittää instrumentin hallintaa sekä tukea ja ohjata musiikillista ilmaisua.

Pyrkimys on luoda valmiudet sujuvaan nuotinlukutaitoon ja yhtyetoimintaan ja tutustuttaa oppilas afroamerikkalaisen musiikin eri tyylilajeihin. Pyrkimyksenä on myös rohkaista oppilasta henkilökohtaiseen harjoitteluun sekä aktiiviseen musiikin kuunteluun. Tunneilla tehdään säestysrytmiharjoituksia myös äänitteiden ja komppisektion kanssa. Suositeltava aloitusikä on 9 vuodesta ylöspäin.


Kitara

Kitara on monipuolinen soitin ja soveltuu bändisoittoon, säestämiseen sekä soolosoittimeksi. Poppikoulussa opiskellaan rytmimusiikin kitaran tyylilajeja joita ovat mm. jazz, blues, rock, pop ja heavy. Kitaransoiton voi aloittaa myös akustisella kitaralla. Sähkökitaran soitto kannattaa aloittaa kun sormet ovat riittävän pitkät ja kädet riittävän vahvat.

Opinnoissa voidaan tutustua myös johonkin oppilaan itsensä haluamaan tyylilajiin tai kappaleiden sovittamiseen ja jopa säveltämiseen. Laajan ohjelmiston kautta tulevat tutuksi erilaiset soittotavat ja tekniikat sekä nuottitekstit. Jokaiselle oppilaalle rakennetaan yksilöllinen opetussuunnitelma. Harrasta tarmokkaasti tavoitteet selkeinä tai soita omaksi iloksesi, kumpikin on mahdollista. Soittaminen on hauskaa.


Sähköbasso

Bassotunneilla treenataan tunnettuja bassolinjoja ja bassokomppeja laidasta laitaan. Opetuksessa tutustutaan erilaisiin bassonsoittotyyleihin. Sähkökitaran soitto kannattaa aloittaa kun sormet ovat riittävän pitkät ja kädet riittävän vahvat.
Jokaiselle oppilaalle rakennetaan yksilöllinen opetussuunnitelma. Harrasta tarmokkaasti tavoitteet selkeinä tai soita omaksi iloksesi, kumpikin on mahdollista. Opetuksessa tyylilajit jazzista heavyyn ja siltä väliltä. Soittaminen on hauskaa.Piano/Koskettimet


Pianotunneilla voit soittaa klassista ja kevyttä musiikkia monipuolisesti. Soitto-ohjelmistoon voi kuulua esimerkiksi tunnettuja klassisia pianokappaleita, kansanmusiikkia, elokuvamusiikkia, radiohittejä, pop/rock-biisejä, iskelmää ja jazz-standardeja. Tunneilla harjoitellaan pianonsoiton perustekniikkaa, nuotinlukua ja soinnuista säestämistä. Oman musiikin tekeminen sekä improvisaatio kuuluvat olennaisesti myös pianoharrastukseen. Pianonsoiton harjoittelua varten olisi hyvä jos kotoa löytyy akustinen piano tai sähköpiano.


Laulu


Laulunopetus on yksilöopetusta vasta-alkajista jo laulua harrastaneille ja opiskelleille. Opetuksessa perehdytään laulun perusasioihin hengitys- ja laulutekniikasta artikulointiin ja fraseeraukseen, joiden avulla syvennetään ilmaisukykyä eri tyylilajeissa. Rytmimusiikin tyylien moninainen ja rikas kirjo antaa varmasti jokaiselle mahdollisuuden ja intoa löytää oma tiensä luovaan tulkintaan. Suositeltava alaikäraja laulutunneille on 14 vuotta.

Bänditunnit

Bändiopetusta tarjotaan 60min tunteina. Bändit koostuvat vähintään kolmesta (trio) oppilaasta ja soitinvaihtoehtoina ovat rummut, basso, kitara, koskettimet ja laulu. Bändiopetuksen tavoitteena on oppia sekä laulamaan että soittamaan, niin solistisesti kuin yhdessä muiden kanssa. Bändiopetus tukee sosiaalisia vuorovaikutustaitoja ja auttaa oppilaita ilmaisemaan itseään musiikin avulla.

Bändit muodostetaan iän, soittokokemuksen ja musiikkityylin mukaisesti. Bändejä voidaan perustaa tarpeen mukaan kaikenikäisille, niin lapsille, nuorille, aikuisille kuin myös senioreille. Bändeihin voi ilmoittautua yksittäisenä soittajana tai jopa valmiina ryhmänä. Parasta on valita bändin ohjelmisto sen jäsenten omien mieltymysten mukaan. Musiikkia voidaan soittaa tyylillisesti laidasta laitaan. Myös bändin jäsenten omia kappaleita otetaan mielellään mukaan ohjelmistoon.